pulled pork

i helgen blev det en lååååång stekt karré. en sån kallad pulled pork. fantastiskt kött som går att använda till nästan allting. men godast i ett tortilla bröd med en god sås och grönsaker! har ni sådär 6-8 timmar till övers någon dag rekommenderar jag detta! även detta är baserat på kryddburkens (www.kryddburken.se) recept. åhh så smarrigt!



1,5 kg fläskkarré
1/2 dl olivolja
1/2 pressad citron
3 msk tomatpuré
2 msk rödvinvinäger
1 msk råsocker
2 msk harissapasta
1 msk kinesisk soya
1 msk Tony´s krydda
1 1/2 tsk spiskummin
några skvättar louisiana hot sauce
lite cayennepeppar

sätt ugnen på 120 grader. lägg karrén i en form som är ungefär lika stor som köttet. blanda alla ingredienser och smörj in köttet med det. rulla in karrén i bakplåtspapper. häll på vatten i formen, ca 2-3 cm och ställ in i ugnen där den sköter sig själv i 6-8 timmar. vänd på den en gång efter halva tiden och häll på mer vatten om de behövs!
när den är klar ska köttet ramla isär så det är bara att dra med två gafflar. servera med vad ni känner för ;)

grönsakspasta

kände för någob fräsch mat. hittade då ett recept från kryddburken (www.kryddburken.se) och det föll i smaken på en gång! med lite småförändringar såklart. följa ett recept är farligt ;)




300gr pasta, vi använde oss av gnocchi
250gr sparris
250gr sugarsnaps
broccoli
2 vitlöksklyftor
2dl cremefraiche
1.5 msk balsamvinäger
1 pkt bacon
1dl nötter, hasselnötter och valnötter
1/2 kruka persilja

rosta nötterna och sedan hacka dem. koka pastan.
koka grönsakerna i saltat vatten, jag lade endast i dom och hällde av dem på en gång. så vill jag ha dom!
stek bacon knapriga och lägg av dem på en tallrik.
stek grönsakerna i smör och pressa i vitlöken. häll sedan i balsamvinäger och cremefraiche och låt de koka ihop. smaka av med salt och peppar.
häll i pastan och toppa med persilja, nötter och bacon.
smaklig måltid!

RSS 2.0