glassmaskin!

Vi har köpt oss en glassmaskin, första försöket vi gjorde var en gammaldags vaniljglass.
har inte en aning om vi gjorde rätt, receptet var faktiskt rätt så konstigt, men resultatet blev inte riktigt som jag hade tänkt mig.
Glassen smälte aldrig och slutade med att jag fick hälla över smeten i en bunker och ställa in den i frysen..
även fast jag lät den svalna i kylen innan.




Märket på glassmaskinen är ev Wave, svårt att så vad jag tyckte om den.. måste prova några fler gånger först
men den lät riktigt ordentligt, lite som en stenkross... men väldigt fin och smidig var erbjudanden! bunken går
att i frysen hela tiden. Den var även väldigt lätt att diska, vilket jag tycker är otroligt bra!!

nyttigt kan vara gott!

som sagt.. kyckling äts jämt hos oss! vi har nu börjat äta lite nyttigare, men det är svårt att komma på vad man ska äta då! är ju inte så roligt att äta en vanlig sallad varje dag.. och svårare är det när man inte grillar, för inte vill man äta en torr kyckling och sallad.

idag provade vi något nytt, kyckling med basilika & tomat täcke med en couscous sallad med rostade rotfrukter. blev supergott!


2 kycklingfiléer
salt och peppar
1 dl basilika
3 soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta
1 burk kesella
½ dl mjölk
1 msk kycklingfond

Gör så här
bryn kycklingen med salt och peppar och samtidigt
mixa basilika, tomaterna, vitlök med kesella och mjölk.

gör lite snitt i kycklingen (ungefär som man gör med hasselbackspotatis) och häll över blandningen
in i ugnen i ca 30 minuter på 175 grader, beronde på hur mycket du stekte kycklingen innan.



1 morot
1 palsternacka
skulle ha haft i en rödbeta med hoppade den idag.

1 dl couscous
vitkål
purjolök

Gör så här
rosta rotfrukterna i ugnen med olja och salt samtidigt som kycklingen är i ugnen.
finhacka vitkål och purjolöken.
koka couscousen och blanda alla saker.


RSS 2.0