Kyckling när det är som godast!
Hemma hos oss står kyckling på bordet flera gånger i veckan.
Man kan göra så otroligt mycket utav den! och den som säger att kycklingfilé
blir torr har helt fel.
Här kommer ett recept som är en av våra favoriter!
Kyckling med bacon, basilika & soltorkade tomater
2 kycklingfiléer
1 paket bacon
3 soltorkade tomater
1-2 vitlöksklyftor
2 dl grädde
1 msk kycklingfond
10-15 blad basilika eller torkad basilika
mjölk, ta så mycket som du tycker behövs
salt & peppar
Dela kycklingen på det sätt du tycker är godast,
jag gör lite olika beroende på vad jag är sugen på.
på bilden har jag helstekt kycklingen och sen strimlat i stora bitar.
Stek baconen, tillsätt kycklingen, vitlök och tomaterna när baconen är klara.
Tillsätt resten och låt koka ihop i ca 10-15 minuter.
Ta i lite maizena mot slutet om den inte är tillräckligt tjock.
Servera med pasta!

Kommentarer
Trackback